Let op: dit artikel is van toepassing op het trainingsschema met gebruik van perioden. Deze module is nog niet bij elke vereniging actief.
Je kunt herkennen of jullie dit schema hebben door te controleren of je binnen de 'Trainingen'-module een pagina genaamd 'Perioden' hebt. Als je deze pagina niet kan zien, kun je de hulpartikelen in deze sectie raadplegen.
Nieuw in LISA X is de mogelijkheid om in de trainingsschema met perioden te werken. Deze functionaliteit bestond al in LISA2, maar maakt nu dus zijn terugkeer. Inhoudelijk zijn de perioden weinig veranderd t.o.v. LISA2.
Perioden aanmaken
Bij 'Trainingen' > 'Perioden' kunnen perioden aangemaakt worden. Standaard staat het Hoofdschema al in het trainingsschema. Het schema wordt als één lange balk getoond. Als je liever een lijst hebt met de perioden in jullie omgeving, kan je rechtsboven op 'Lijst tonen' klikken. Het toevoegen van een periode kan je doen door rechtsboven op 'Periode toevoegen' te klikken óf in de balk op de datum te klikken vanaf wanneer je een nieuwe periode wil laten gelden.
Je komt vervolgens in het volgende scherm:
- Naam: dit is de naam die je aan de periode wil geven, bijvoorbeeld 'zomervakantie'.
- Begindatum: dit is de startdatum van de periode.
- Einddatum: dit is de einddatum van de periode.
- Indoor: hiermee kan je aangeven of het een zaalhockeytraining betreft die binnen wordt gehouden.
- Gepubliceerd: hiermee kan je aangeven of een periode direct zichtbaar zal zijn voor de leden. Als je dit vinkje uitlaat, betekent dat dat de inhoud van de periode nog niet te zien is voor de leden. Je kan dan nog rustig de planning afmaken.
- Start met periode: hier kan je aangeven of je een template wil gebruiken voor de nieuwe periode. Als je voor 'hoofdschema' kiest, betekent dat dat de nieuwe periode automatisch ook alle trainingen bevat die het hoofdschema ook bevat. Je kan ook met een leeg schema beginnen, bijvoorbeeld als je een geheel nieuw schema wil maken of als je een lege periode wil gebruiken om trainingen onzichtbaar te maken voor leden. Op deze laatste mogelijkheid zal straks nog in worden gegaan.
Als je de velden naar wens hebt ingevuld klik je op 'Opslaan'.
Wanneer je de periode hebt toegevoegd, wordt deze direct op de desbetreffende datum aan het schema toegevoegd. Omdat de periode lager en donkerder wordt getoond dan het hoofdschema, is het in onderstaand voorbeeld duidelijk dat in die periode het schema voor de herfstvakantie de trainingen van het hoofdschema overruled. Van 28-10 t/m 1-11 is dus de planning van de herfstvakantie-periode te zien. Als die periode leeg is, betekent het dat leden in die periode helemaal geen trainingen kunnen zien. Let wel op dat de periode gepubliceerd moet zijn voordat hij ook daadwerkelijk in werking treedt. Of een periode gepubliceerd is kan je aan het icoontje van een oogje zien. Als hier een streep doorheen staat, is de periode nog niet gepubliceerd.
De laagste gepubliceerde periode op een datum is de actieve periode voor die dag.
Periode vullen met trainingen
Je hebt zojuist een periode aangemaakt, maar je moet deze vervolgens nog helemaal instellen zoals jullie willen. Ga hiervoor naar 'Trainingen' > 'Schema'. Hier krijg je standaard het schema te zien die op dit moment geldt. Selecteer boven in beeld bij 'periode' de periode die je zojuist hebt aangemaakt en wil invullen. Je krijgt vervolgens deze periode te zien. Afhankelijk van of je een template hebt gekozen bij het aanmaken (bij het veld 'start met periode' of niet, zullen het trainingen zichtbaar zijn. Het vullen van dit schema werkt nu hetzelfde als gebruikelijk. Voor meer informatie daarover, ga naar dit hulpartikel.
Als je een periode wil gebruiken om de trainingen in een ander schema, bijvoorbeeld het hoofdschema, af te schermen van leden (bijvoorbeeld tijdens een vakantie), dan laat je de periode leeg. Bij de volgende stap leggen we uit hoe je die periode kan inplannen zodat deze op dat moment leidend zal zijn.
Opmerkingen
0 opmerkingen
Artikel is gesloten voor opmerkingen.