We begrijpen dat sommigen van jullie spam en phishing e-mails ontvangen van Gmail-accounts. Hoewel we jullie zorgen delen, willen we uitleggen waarom het niet haalbaar is om Gmail op de zwarte lijst te zetten en geven we stappen om dit probleem aan te pakken.
Waarom we Gmail niet op de zwarte lijst kunnen zetten
Gmail is een van de grootste en meest gebruikte e-mailproviders ter wereld, met miljoenen legitieme gebruikers. Het blokkeren van Gmail zou niet alleen spam- en phishing-e-mails blokkeren, maar ook voorkomen dat je e-mails ontvangt van legitieme afzenders die Gmail gebruiken. Dit zou de communicatie verstoren en je e-mailervaring negatief beïnvloeden.
Wat je kunt doen
- Rapporteer spam en phishing e-mails: gebruik het misbruikmeldingsformulier van Gmail om spam en phishing e-mails te melden. Door deze e-mails te melden, help je Gmail om misbruik te identificeren en actie te ondernemen tegen misbruikende accounts.
- Markeer e-mails als spam: wanneer je een verdachte e-mail ontvangt, markeer deze dan als spam in je e-mailclient. Dit helpt bij het verbeteren van de spamfilters en verkleint de kans dat soortgelijke e-mails je inbox bereiken.
- Schakel spam- en phishing-filters in: zorg ervoor dat je e-mailclient of -server spam- en phishingfilters heeft ingeschakeld. Deze filters kunnen helpen bij het identificeren en blokkeren van ongewenste e-mails.
- Blijf oplettend: wees altijd voorzichtig bij het openen van e-mails van onbekende afzenders, het klikken op links of het downloaden van bijlagen. Zorg ervoor dat je jezelf en andere LISA X-gebruikers informeert over veelvoorkomende phishingtactieken en hoe je verdachte e-mails herkent.
Hoewel we Gmail niet op de zwarte lijst kunnen zetten, zetten we ons in voor een veilige en beveiligde e-mailomgeving. Door de bovenstaande stappen te volgen, kun je de impact van spam- en phishing-e-mails verminderen.
Opmerkingen
0 opmerkingen
Artikel is gesloten voor opmerkingen.