Mails in spam
E-mailbezorging is een cruciaal aspect van moderne communicatie. Soms worden e-mails die vanaf een domein worden verzonden echter als spam gemarkeerd, waardoor belangrijke berichten hun beoogde ontvangers niet bereiken. Laten we enkele veelvoorkomende redenen onderzoeken waarom dit gebeurt en wat je kunt doen om het probleem aan te pakken.
Veelvoorkomende redenen
- Slechte afzenderreputatie: e-mailproviders volgen de reputatie van de domeinen en IP-adressen die e-mails verzenden. Als jullie domein of IP-adres een geschiedenis heeft van het verzenden van spam of ongevraagde e-mails, is de kans groter dat jullie berichten als spam worden gemarkeerd. Deze reputatie wordt beïnvloed door factoren zoals bouncepercentages, spamklachten en de kwaliteit van uw e-maillijst.
- Gebrek aan authenticatie: e-mailauthenticatieprotocollen zoals SPF (Sender Policy Framework), DKIM (DomainKeys Identified Mail) en DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance) helpen de legitimiteit van jullie e-mails te verifiëren. Als deze protocollen niet correct zijn geïmplementeerd, kunnen jullie e-mails authenticatiefouten ondervinden en als spam worden gemarkeerd.
- Inhoudsproblemen: de inhoud van de e-mail, inclusief onderwerpregels, tekst en bijlagen, kan spamfilters activeren. Factoren zoals overmatig gebruik van hoofdletters, spamachtige trefwoorden (bijv. "gratis," "win," "garantie") en verdachte links kunnen de kans vergroten dat jullie e-mail als spam wordt gemarkeerd.
- Blacklist: als jullie domein of IP-adres op e-maillijsten staat, worden de e-mails waarschijnlijk als spam gefilterd. Zwarte lijsten worden onderhouden door verschillende organisaties en worden gebruikt door e-mailproviders om bekende bronnen van spam te blokkeren.
- Onjuiste lijstbeheer: het verzenden van e-mails naar verouderde of niet-geverifieerde e-mailadressen kan leiden tot hoge bouncepercentages en spamklachten. Dit heeft een negatieve invloed op jullie afzenderreputatie en vergroot de kans dat de e-mails als spam worden gemarkeerd.
Wat kun je zelf doen?
- Verbeter de afzenderreputatie: richt je op het behouden van een goede afzenderreputatie door regelmatig je e-mailstatistieken te controleren, zoals bouncepercentages en spamklachten. Verwijder inactieve of ongeldige e-mailadressen uit de lijst en vermijd het verzenden van ongevraagde e-mails.
- Implementeer e-mailauthenticatie: zorg ervoor dat je domein correct is geverifieerd met SPF, DKIM en DMARC. Deze protocollen helpen verifiëren dat je e-mails legitiem zijn en verbeteren de kansen om e-mailfilters te passeren. Hulpmiddelen zoals MXToolbox kunnen je helpen deze instellingen te controleren en configureren.
- Optimaliseer de e-mailinhoud: vermijd het gebruik van spamachtige trefwoorden, overmatig gebruik van hoofdletters en verdachte links in je e-mails. Zorg ervoor dat je inhoud relevant en waardevol is voor de ontvangers. Personaliseer de e-mails en gebruik een professionele toon om de betrokkenheid te vergroten.
- Controleer zwarte lijsten: controleer regelmatig of jullie domein of IP-adres op zwarte lijsten staat. Als je op een zwarte lijst staat, volg je de procedures voor verwijdering die door de beheerder van de zwarte lijst worden verstrekt. Hulpmiddelen zoals MXToolbox kunnen je helpen zwarte lijsten te controleren.
- Onderhoud een schone e-maillijst: reinig en werk de e-maillijst regelmatig bij om ervoor te zorgen dat de e-mails verzonden worden naar actieve en betrokken ontvangers. Gebruik methoden met dubbele opt-in om e-mailadressen te verifiëren en vermijd het kopen van e-maillijsten van derden.
Door de veelvoorkomende redenen te begrijpen waarom e-mails als spam worden gemarkeerd en best practices te implementeren, kunt je je e-mailbezorging verbeteren en ervoor zorgen dat je berichten hun beoogde ontvangers bereiken.
Wat kunnen wij doen?
Wij bij LISA helpen clubs met het beheren van sommige aspecten van mailings. We zorgen ervoor dat onze IP-adressen niet op zwarte lijsten staan en een goede reputatie hebben (punten 1 en 4). We zorgen er ook voor dat de authenticatie en het Sender Policy Framework correct zijn ingesteld (punt 2).
Het is de verantwoordelijkheid van de club om ervoor te zorgen dat zij een lijst met geldige e-mailadressen hebben en geen e-mails verzenden met trefwoorden die als spam kunnen worden gemarkeerd (punten 3 en 5). Wij zorgen voor de reputatie van onze domeinen (lisahockey.email), maar als clubs e-mails willen verzenden met behulp van hun aangepaste domein, is het hun verantwoordelijkheid om de reputatie ervan te behouden (punten 1 en 4).
Opmerkingen
0 opmerkingen
Artikel is gesloten voor opmerkingen.